BODULSKE ŠURLICE SA ŠKAMPIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

0,8 kg čistih repova škampi
1 kg mekog brašna
2 žumanjka
0,2 l ulja
0,05 kg maslaca
0,2 kg luka
0,4 kg pelata
peršin, češnjak
0,2 l bijela vina
riblji temeljac, sol, papar

Upute za pripremanje:

Šurlice

Brašnu dodamo ulje, žumanjak i zamijesimo s vrelom vodom. Tijesto razvaljamo i razrežemo na manje komadiće koje oblikujemo na pleteću iglu.
Kuhamo u slanoj vodi.

Sote od škampi

Na ugrijanoj masnoći popržimo sitno sjeckani luk i češnjak. Dodamo škampe, pelate, zalijemo bijelim vinom i temeljcem od škampi. Začinimo po ukusu. Kuhane šurlice sotiramo na maslacu i manjem dijelu umaka od škampi i poslužimo.