CARPACCIO OD BOŠKARINA SA SKUTOM I OVČJIM SIROM IZ KOMINE MASLINA (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

100 g morožina (boškarin)
40 g ovčjeg sira iz komine maslina
40 g kravlje skute
40 g meda
30 g rukole
30 g mini rajčica
15 g kapara
20 g crnih maslina
1 g crnog papra u zrnu
1 g cvijeta soli
0,2 dl creskog maslinovog ulja

Upute za pripremanje:

Morožin (mokro odležani but boškarina mariniran u maslinovom ulju i limunu) tanko narežemo i složimo na rukolu.


Na pladanj dodamo skutu začinjenu s medom, paprom i cvijetom soli te dodamo preostale sastojke jela (listiće ovčjeg sira iz komine maslina, četvrtine mini rajčice, kapare, crne masline).


Složeno jelo začinimo cvijetom soli, svježe mljevenim paprom i creskim maslinovim uljem.