CRESKI FUŽI U UMAKU OD OVČJEG SIRA S UDIĆEM (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

60 g udića (ovčjeg pršuta)
50 g ovčjeg sira
100 g domaćeg vrhnja
50 g klica
1 g ružmarina
1 g crnog papra u zrnu
1 g cvijeta soli
120 g glatkog brašna
0,5 dl creskog maslinovog ulja

Upute za pripremanje:

Od brašna, vode i maslinovog ulja zamijesimo tijesto. Oblikujemo ga dlanovima preko štapića za ražnjiće i skuhamo u slanoj vodi.


U prokuhanom domaćem vrhnju rastopimo naribani ovčji sir, dodamo kuhane creske fuže, prokuhamo te okus doradimo cvijetom soli i svježe mljevenim paprom.


Na pripremljene fuže stavimo ploške udića (pršuta od ovce), koje smo prethodno lagano popržili na maslinovom ulju.
Završimo jelo s klicama i creskim maslinovim uljem.