Sastojci:
400 g prsa istarskog goveda150 g mladog krumpira
50 g luka
30 g mrkve
30 g celera u korijenu
30 g paprike
30 g tikvica
30 g patlidžana
30 g rajčica
20 g mladog luka
0,5 l crnog vina
1 l goveđe juhe
0,5 l umaka od rajčice
1 g ružmarina
1 g majčine dušice
1 g lovora
3 g češnjaka
2 g soli
1 g papra
Upute za pripremanje:
Meso narežemo na komade, posolimo, popaprimo te složimo licem (vanjskom stranom) prema dolje u posudu od peke uz dodatak goveđe juhe, vina i vode te češnjaka, ružmarina, majčine dušice i lovora. Stavimo peći ispod peke na oko 1,5 sat (okrećemo svakih 30 min).
Nakon sat i 30 minuta samostalnog pečenja ispod peke, podlijemo s umakom od rajčice i vodom, prekrijemo meso narezanim lukom, mrkvom i celerom, a zatim s posoljenim i pouljenim narezanim mladim krumpirom. Stavljamo peći pod novi žar sljedećih 50 minuta. Nakon toga, po krumpirima stavimo preostalo povrće narezano na kocke te pečemo dodatnih 15 minuta. Zatim dižemo meso na povrće licem prema gore još 20-ak minuta kako bi dobilo boju.
Serviramo narezano meso uz pečeno povrće i mladi luk te prelijemo s nastalim umakom.