- Vlasnik: Lošinjska Plovidba Turizam d.o.o.
- Voditelj: Boris Adžić
- Glavni kuhar: Marina Ćosić
- V. Gortana 25
- 51550 Mali Lošinj, Primorsko-goranska županija
- Telefon: 051231840
- E-mail: restorani@losinia.hr
- Web: www.losinia.hr
-
Načini plaćanja:
- pon - ned 09:00 - 00:00
- pon - ned 10:00 - 22:00
Restoran Za kantuni, u starom centru Malog Lošinja, promovira i nudi autohtona riblja i mesna jela pripremljena prema tradicionalnim receptima. Njegova ponuda prepoznata je i u Kvarner Food projektu. Jela spravljena od visoko kvalitetnih namirnica, slažu se s biranim vinima koja su na vinskoj karti. Kuhinja, ambijent, terasa i osoblje utječu na to da se gosti sa zadovoljstvom sjećaju zalogaja i trenutaka provedenih u restoranu Za kantuni.
Na mjestu današnjeg restorana Za kantuni, početkom 20. stoljeća Anna i Franz Templer otvorili su hotel-restoran Dreher s depandansama. U sklopu hotela nalazio se restoran s vrtnom terasom u kojem se točilo vrhunsko pivo, a vodio ga je Slovenac Franz Jagodič.
Pivnica Dreher bila je smještena iza zgrade gradske uprave i radila je tijekom cijele godine. U svojoj je ponudi imala veliki izbor prvoklasnih piva, raznih vina, a uz dobru kuhinju i umjerene cijene pružala je mogućnost dostave jela i pića izvan objekta.
Nakon Prvog svjetskog rata hotel prestaje s radom, a u prizemlju gospodin Vicenzo Bragato otvara trgovinu. Nakon Drugog svjetskog rata, na nagovor općinske vlasti, ugostitelj Božidar Jukić ovdje otvara restoran Tri palme, a 1979. godine OOUR-Turizam Lošinjska plovidba preuređuje prostor i mijenja ime restorana u Za kantuni.
U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 godine.