Restoran ZA KANTUNI, Mali Lošinj

  • Vlasnik: Lošinjska Plovidba Turizam d.o.o.
  • Voditelj: MIroslav Biondić
  • Glavni kuhar: Leon Galičić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 00:00
Smještan u samom središtu grada Malog Lošinja, s cjelogodišnjim poslovanjem, lokalnom i tradicionalnom kuhinjom, restoran Za Kantuni nezaobilazna je točka svim posjetiteljima, kao i lokalnom stanovništvu.
Razna događanja održavaju se u prostrane dvije unutarnje sale i dvije terase. Svježa riba, rakovi i školjke, žgvaceti i pašticade, jela ispod peke, ručno rađena tjestenina, glavna su okosnica kuhinje restorana Za Kantuni. Svakim danom mijenja se dnevna ponuda s obzirom na svježe namirnice koje su dostupne od lokalnih ribara, OPG-ova, poljoprivrednih zadruga i sirane sa Cresa. Stručno i ljubazno osoblje kuhinje i servisa, ugodan ambijent, terasa pod monumentalnim, prepoznatljivim palmama, stvaraju nezaboravno iskustvo i doživljaj gostima restorana Za Kantuni.
Inače, na mjestu današnjeg restorana Za Kantuni, početkom 20. stoljeća, otvoren je hotel – restoran Dreher s depandansama. U sklopu hotela nalazio se restoran s vrtnom terasom, u kojem se točilo vrhunsko pivo. Pivnica Dreher bila je smještena iza gradske uprave i radila je tijekom cijele godine. Nakon Prvog svjetskog rata, hotel prestaje s radom, a u prizemlju se otvara trgovina. Nakon Drugog svjetskog rata, otvara se restoran Tri palme, a 1979. godine OOUR – Turizam Lošinjska plovidba preuređuje prostor i mijenja ime restorana u Za Kantuni.
Zato je danas sala Dreher i prostor kod šanka svojevrstan muzej, uređen fotografijama iz prošlog stoljeća koja prate razvoj i promjenu kako restorana tako i cijelog centra grada.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 godine.