RAŽNJIĆ OD MORSKIH PLODOVA (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

150 g grdobine
50 g škampi
80 g lignje
20 g hamburger-pancete
20 g paprike
20 g luka
20 g razno povrća
40 g riže
1 cijela dagnja,
1 cijela dondola
1 veliki škamp
0,3 dl bijela vina
sol
papar
limun
češnjak
maslinovo ulje
koktel umak

Upute za pripremanje:

Pripremljene namirnice nabodemo na ražnjić. Posolimo, popaprimo, pokapamo limunovim sokom i pečemo na maslinovom ulju oko 15 min. Dodamo školjke i škampa. Pečemo 5 minuta. Pred kraj zalijemo vinom i na kratko poklopimo.
Kao prilog služi se riža i razno povrće uz koktel umak.
Uz jelo poslužujemo Tršćanski umak.
Uz ovo jelo preporučamo Chardonay, Deklić