SUHA HOBOTNICA SA MAKARUNIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba:
30 dag hobotnice
10 dag kapule
1 žlica rajčice
0,5 dcl maslinovog ulja
češnjak
peršin
papar
pola žlice glatkog brašna

za makaruni:
2 jaja
50 dag glatkog brašna
1,5 dcl hladne vode

Upute za pripremanje:

Hobotnicu istučemo dan ranije, narežemo je na komadiće i stavimo u hladnu vodu da se moči 12 sati.
Na zagrijano ulje stavimo isjeckanu kapulu. Kad kapula malo požuti, dodamo hobotnicu i miješamo. Kad hobotnica omekša dodamo rajčicu i brašno, nalijemo vode, a kad prokuha dodamo začine (bez soli!!)
Makaruni: Prosijano brašno stavimo na dasku, dodamo 2 jaja i vodu, te se sve skupa zamijesimo. Tijesto podijelimo na pola i valjamo na tanke plohe. Režemo na tanke kocke i savijamo preko prsta. Pustimo da se prosuši. Kuha se u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.
Uz ovo jelo služimo salatu od poljske rige.