KROKET OD VEPRA (Glavno jelo)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

vepar
mrkva
kapula
celer
sol
papar
gorušica
mladi luk
češnjak
brašno
jaja
prezle
paprika
koromač
alkoholni ocat
korijander
varenik

Upute za pripremanje:

Vepra narežemo na kockice. Dodamo mu narezanu mrkvu, kapulu i celer, promiješamo i začinimo sa soli, paprom i gorušicom. Peče se na 160 °C 4-5 sati. Kada je gotovo, trgamo meso rukama dok ne postane vlaknasto. Dodamo maslac, mladi luk i češnjak te napunimo smjesom kalupe. Zaledimo ih da dobiju formu kroketa. Formirane krokete paniramo kroz brašno, jaja i prezle.
Pire od kupusa: kupus lagano pirjamo s kapulom pa izblendamo s maslacem u pire.
Ukiseljeno povrće (mrkvu, kapulu, papriku, koromač) ukuhamo s alkoholnim octom, gorušicom i korijanderom te pustimo da se ohladi i odstoji 2 dana.
Umak od varenika: varenik reduciramo 70% i dobijemo umak koji možemo začiniti po želji.