Sastojci:
300 g junećeg bifteka100 g domaćih pljukanaca
50 g svježih lisičarki
50 g svježih vrganja
vrhnje za kuhanje
domaći tvrdi sir
maslinovo ulje
luk
sol
papar
senf
Upute za pripremanje:
Očišćene i narezane gljive popržimo na sitno sjeckanom luku. Podlijemo temeljcem, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i kratko prodinstamo. Dodamo vrhnje za kuhanje.
Pljukance skuhamo u slanoj vodi oko 9 minuta te ih dodamo u umak i pustimo da se zgotove.
Na prethodno zagrijanom roštilju ispečemo biftek prema želji gosta.
Sve serviramo na zagrijani tanjur, dodmo domaći tvrdi sir nariban na listiće, dekoriramo te poslužimo.
“Maslinovo ulje je iz vlastite proizvodnje, šumske gljive su s područja Petrove gore, a domaći tvrdi sir je od lokalnog OPG-a.”, kažu domaćini.