Sastojci:
odresci od puricemažuran
kadulja
ružmarin
lovor
majčina dušica
1 limun
2-3 žlice ketchupa
Upute za pripremanje:
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće. Ocijedite limun. Odreske od purice natrljajte solju, paprom i začinskim biljem. Neka počivaju 15 minuta prije pečenja. Meso stavite na rešetku povrh žara i pecite, premazujući je uljem i limunovim sokom. Poslužite vruće.Da bi puretina bila još ukusnija, uz nju poslužite umak kojeg ćete napraviti na sljedeći način: sitno nasjeckajte pola paprike, rebro celera, pola luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa i 2 žlice ulja, posolite i popaprite po želji. Ako želite, umaku primiješajte i pola čašice običnog jogurta. Promiješajte i iznesite na stol, pa neka se svaki uzvanik posluži sam. Ili, da bi jelo dobilo nešto pikantniji ukus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s 2-3 žlice ketchupa, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra. Marinirajte puretinu u tom umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom.