FINA KREM JUHA S PJENUŠCEM (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

750 g krumpira
500 g poriluka
2 kocke kokošje juhe
1 dl pjenušca (suhog)
1 vezica vlasca
2 dl kiselog vrhnja

Upute za pripremanje:

Krumpir ogulite i narežite na koc-kice, a poriluk dobro operite i narežite na kolutiće. Stavite u posudu, zatim dodajte 1 l vode, koc-ke kokošje juhe i kuhajte oko 25 minuta. Kuhano povrće ocijedite i izmiješajte električnom mješalicom pa ga vratite u juhu. Po potrebi juhu dosolite, popaprite, a na kraju umiješajte nasjeckani vlasac, kiselo vrhnje i pjenušac. Ako je juha pregusta, možete je razrijediti s malo vode. Napomena: Ako vam pjenušac nije pri ruci, možete ga zamijeniti bilo kojim suhim bijelim vinom.