KOVAČ U UMAKU (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

700 g fileta kovača (ne pretankih)
pola luka
1 režanj češnjaka
desetak zelenih maslaca
6-8 suhih rajčica konzerviranih u ulju
bosiljak i peršin
zelena salata (za garniranje)
ocat
pečeni mesnati crveni radić (kao prilog)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Ocijeđene rajčice usitnite mikserom, zajedno sa češnjakom, lukom, maslinama bez koštica i vezicom bosiljka i peršina. Dobit ćete homogenu smjesu koju ćete prebaciti u zdjelu i primiješati joj 2 žlice octa i onoliko maslinovog ulja koliko je potrebno da dobijete gusti tekući umak kojeg ćete tada posoliti i popapriti.
Pecite posoljene i popaprene filete kovača na žaru ili u pećnici, 5 minuta sa svake strane. Ribu poslužite narezanu na komadiće, prelivene umakom. Ukrasite tanjure zelenom salatom i poslužite uz mesnati crveni radić kojeg ste pekli u pećnici.