MANDARINE U KARAMELU (Desert)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

1 kg mandarina
10 žlica šećera
1 dl vode

Upute za pripremanje:

Zagrijte pećnicu na 250°C. Očistite mandarine, a tri ostavite po strani. Skinite im bijelu kožicu i koštice sa vrškom noža. Izrežite ih horizontalno, stavite u tepsiju i posipajte sa dvije žlice šećera. Pecite 10-tak minuta.
Za karamel:
Prepolovite oreostale tri mandarine i iscijedite iz njih sok. Izvadite mandarine iz pećnice. U tavu stavite šećer i dvije žlice vode i na laganoj vatri miješajte 10-tak minuta dok šećer na dobije svjetlo smeđu boju. U maloj posudi na 2 minute zagrijte sok naranče, pa dodajte karamel i zamiješajte.
Zapečene mandarine posložite na tanjure i prelijte karamelom. Ostavite jelo neka se ohladi 5 minuta, te potom servirajte.