REZANCI S LIMUNOM (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

350 g rezanaca
120 g Dukat Zagrebačkog svježeg sira
limun
bosiljak
mažuran
peršin
majčina dušica
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Sitno isjeckajte aromatične trave, operite limun i naribajte koricu (pazite da ne ribate bijeli celuzlozni dio). Stavite sir u zdjelu u kojoj ćete poslužiti jelo i dodajte dvije žlice ulja, isjeckane trave i naribanu limunovu koru. Sastojke dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte sol i papar. Zdjelu ostavite na toplom mjestu. Kuhane i ocijeđene rezance začinite u zdjeli te dodajte žlicu vode u kojoj ste ih kuhali. Rezance polako promiješajte i prije posluživanja ukrasite majčinom dušicom i mažuranom.
Može se dodati ribani parmezan, iako ga ne preporučujemo zbog blagog okusa jela koji je rezultat kombinacije sira i aromatičnih sastojaka.