SAUTÉ OD ŠKOLJKI I RAKOVA (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

400 g dagnji
400 g vongola
350 g kozica
Tanki hljepčić
200 g bijelog kuhanog graha
1 krastavac
1 glavica salate
2 glavice radiča
1 češanj češnjaka
150 g – 1 kriška sira Bilogorac
150 g Zadrebačkog svježeg sira
patuljasti konzervirani kukuruz
peršin
1 limun
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Dagnje i vongole sastružite, očistite i popirjajte na jakoj vatri na malo ulja, vode, češnjaku i peršinu. Kozice operite i očistite, uklonite im glave i kuhajte 5-6 minuta.
Školjke i kozice pustite da se ohlade, pa ih stavite u zdjelu za salatu, zajedno s opranom i usitnjenom salatom, radičem, krastavcem narezanim na kriškice, kukuruzom, sirom narezanim na kockice i svježim sirom.
Narežite kruh na ploškice koje ćete zažutiti na maslacu, pa i njih dodajte salati. Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, posolite, popaprite, promiješajte i iznesite na stol.