TUNINA MELORIA (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

700 g tunjevine, 4 odreska
400 g zrelih rajčica (ili pelati)
2 režnja češnjaka
peršin
brašno
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pobrašnite odreske tune i lagano ih pozlatite na 5 – 6 žlica ulja, okrenite i posolite, izvadite i stavite sušiti na kuhinjski papir.
Sitno isjeckajte očišćenu vezicu peršina. Oprane rajčice prepolovite, odstranite sjemenje i narežite na kockice. Pirjajte bijeli luk na 5 – 6 žlica ulja i dodajte rajčice, malo soli i papar. Kuhajte na tihoj vatri četvrt sata dok se rajčica ne raspadne. Složite odreske tune u umak i kuhajte 10 minuta na tihoj vatri. Ugasite, dodajte peršin i poslužite.