TELEĆI MEDALJONI GRATINIRANI SUHIM MARELICAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Međimurske kuhinje

Sastojci:

800 g telećih medaljona
200 g sira ementalera
100 g suhih marelica
400 g tjestenine
200 g bučinih koštica
0,1 l bučinog ulja
0,3 l slatkog vrhnja
sol
papar
maslac

Upute za pripremanje:

Teleći medaljoni gratinirani suhim marelicama i sirom na posteljici od tjestenine i bučinih koštica
Teleće medaljone potučemo, posolimo, popaprimo te popečemo na vrućem maslacu s obje strane. Na vruće medaljone posložimo marelice i sir te ih gratiniramo u pećnici 10 minuta na 200 °C. Domaću tjesteninu (široke rezance) skuhamo “al dente” u slanoj vodi. U malo vode prokuhamo bućine koštice, vrhnje za kuhanje i bučino ulje. U tako pripremljeni umak dodamo kuhanu tjesteninu te dodatno začinimo prema želji.
Uz ovo jelo preporučamo zeleni silvanac.
Jelo se može kušati i u sklopu aranžmana turističke agencije Etno Art.