Sastojci:
janjeći but od 2 kg500 g mrkve
600 g kapule
150 g korijena celera
100 g korijena peršina
50 g češnjaka
2 dl crnog vina
500 g rajčica
1 tikvica
1 brokula
1 jaje
1,5 dl ulja
Upute za pripremanje:
Janjeći but otkostimo i odvojimo mišiće. But zarolamo u foliju, vakumiramo te stavimo u sous vide na 60 °C 8 sati, a mišiće na istu temperaturu 3,5 h. Janjeće kosti zapečemo u pećnici s korjenastim povrćem, prebacimo u lonac te podlijemo vinom.
Dodamo rajčicu i vodu u količini da duplo prekrije kosti. Kuhamo oko 60 h na laganoj vatri, procijedimo te nastavimo kuhati na lagano dok ne dobijemo željenu gustoću.
Od jaja, ulja i vlasca napravimo majonezu s vlascem. Mrkvu stavimo kuhati te pred sam kraj dodamo zvjezdasti anis. Kada je mrkva kuhana, izmiksamo je u kremu i začinimo. Mišiće prije serviranja stavimo u umak od kostiju (demiglace) te ih glaziramo. But ispečemo na janjećoj masti te ga serviramo na kremi od mrkve.
Tikvice, brokulu i ostalo povrće lagano glaziramo (mješavina vode, maslaca, šećera i soli).
Sve zajedno serviramo.