DROPČIĆ A’LA "BEPINA" (Glavno jelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba:
1,5 kg janjećih crijeva
1 kg krumpira, 1 vezica peršina
1 režanj češnjaka
1-2 žlice koncentrata rajčice
2 dl limunova soka, list lovora
malo brašna, 50 dag kapule (luka)
5-10 dag domaće slanine
domaća svinjska mast
vegeta, sol, papar

Upute za pripremanje:

Zagrijemo mast, dodamo kapulu i pirjamo. Na kapulu dodajemo janjeća crijeva izrezana na rezance i sitno rezanu slaninu. Pirjamo 10-15 minuta, dodajemo rajčicu i krumpir izrezan na kocke, te zalijemo jušnim temeljcem. Po potrebi dodamo soli, papra i malo vegete pa pirjamo dok se krumpir ne zgotovi. Na kraju dodamo peršin, češnjak i lovorov list. Povežemo hladnom zaprškom.