PROLJETNI SVITAK (Glavno jelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

0,18 kg purice (Pazin)
0,02 kg pršut (Istra)
0,02 kg sira Buco
4 svježe šparoge (Plomin)
0,02 kg raznog svježeg povrća (tržnica Rijeka)
majčina dušica, koromač, kuš, brusnica, ruta

Upute za pripremanje:

Pureće meso istučemo na tanke šnicle, te punimo pršutom, sirom i prokuhanim šparogama. Napunjeno meso pečemo u tavi ili na žaru oko 20 minuta da dobije zlatno žutu boju. Prethodno na ulju popirjamo kapulu, te se dodamo malo svježe rajčice i raznog mediteranskog bilja, koje prethodno nasjeckamo. Pureće svitke na pola pečene stavimo u temeljac i prokuhamo. Na 2-3 cm narezane tikvice, balancane i papriku, pečemo na tavi. Povrće posložimo u piramidu, a sa svake strane stavimo pureće svitke.
Ovim jelom se je restoran Villa Mira predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.