PILETINA U ILOČKOJ GRAŠEVINI (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

1 kg pilećih prsa
1,2 dl graševine
600 g ječma
20 g soli
20 g papra
280 g poriluka
120 g pečene paprike
2 dl demiglas umaka
2 dl vrhnja za kuhanje
40 g škrobnog brašna
200 g cvjetače
4 dl ulja
40 g Vegete
80 svinjske masti
200 g brokula

Upute za pripremanje:

Piletinu mariniramo u vinu, posolimo, popaprimo i ispečemo na malo masnoće. Stavimo je u pećnicu da se malo zapeče.
Za prilog skuhamo ječam u koji dodamo prženi poriluk i pečenu papriku narezanu na kockice. Dodamo škrobno brašno da poveže rižoto, a zatim dodamo malo vrhnja za kuhanje.
Poslužimo uz blanširanu cvjetaču i brokulu prelivene demiglas umakom.