PUNJENI ODOJAK (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

odoja
mljeveno kuhano sušeni svinjski vrat
buncek
kožica
svinjski želudac
fina teletina
luk
češnjak
peršin
papar
sol
nekoliko jaja

Upute za pripremanje:

Očišćenom odojku izvadimo sva rebra i punimo prsnu i trbušnu šupljinu nadjevom od mljevenog kuhanog sušenog svinjskog vrata, bunceka, kožica, svinjskog želuca, fine teletine, luka, češnjaka, peršina, papra, soli, nekoliko jaja. U nadjev na kraju umiješamo želatinu od pečenja, čitave trake kuhanog suhog jezika, slanine, svinjskih prsa i tek malo prokuhanih obrazina i nekoliko izrezanih svježih paprika. Tako napunjenom odojku dobro zašijemo trbuh i pečemo ga u pećnici na umjerenoj vatri dok ne bude dobro ispečen, a koža mu postane hruskava i tamno zlatna. Služimo ga hladnog, izrezanog na kolute i komade. Punjenog odojka možemo služiti i na ražnju.