Sastojci:
1 veliki patliđan narezan na trake1 velika crvena paprika
1/4 šalice usitnjene bazilike
1/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice limunovog soka
1 žličica papra
2 režnja češnjaka
2 žlice tamnog šećera
Upute za pripremanje:
Posoliti trake patliđana i ostaviti ih da odstoje 15 minuta dok ne omekšaju i puste vodu. Oprati ih u hladnoj vodi.Papriku namazati uljem i peći dok koža ne postane tamna. Umotati u ubrus dok se ne ohladi, a potom oljuštiti kožu i narezati na tanke trake.
U zdjeli, dobro izmiješati baziliku, ulje, limunov sok, papar, sjeckani češnjak i šećer. Dodati patliđan i papriku, pokriti i dobro ohladiti u hladnjaku preko noći. Nataknuti patliđan i papriku naizmjence na ražnjić i peći na roštilju dok ne dobiju zlatnu boju.