4 GODIŠNJA DOBA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
2-3 zrele rajčice
4 trakice crvene paprike
250 g sira za pizzu
200 g skute
200 g gljiva
100 g ocijeđenih račića
4 kriške šunke
limunov sok
peršin
režanj češnjaka
400 g kapica (vongole) i dagnji
crne masline i bosiljak (za ukras)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Očistite rajčice i paprike, pa ih narežite na listiće.
Očistite gljive i narežite ih na kriške. Pirjajte ih 5 min na ulju, nasjeckanom češnjaku i peršinu i ostavite na toplom mjestu. Pirjajte dagnje i kapice na malo ulja s limunovim sokom. I školjke ostavite na toplom mjestu.
Razvaljajte tijesto i oblikujte četiri kruga; nanesite tanak sloj umaka od rajčica, a nadjev rasporedite u pravilne četvrtine; na prvu četvrtinu nanesite jedan sloj skute, na drugu nanesite listiće sira za pizzu i listiće rajčice. Na treću četvrtinu nanesite papriku, a na posljednju preostalu rajčicu. Lagano posolite, i pecite 15 minuta na 220°C.
Izvucite pizzu, rasporedite gljive na papriku, školjke i račiće na rajčicu a usitnjenu šunku na skutu.
Ponovno zapecite 5 minuta; ukrasite maslinama i listićima bosiljka.