BIJELE LAZANJE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna,
3 jaja

za nadjev:
250 g šampinjona
200 g dimljena lososa
brašno
juha od povrća
90 g maslaca

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Očišćene gljive osušite i tanko narežite. Popirjajte Rastopite u posudi 40 g maslaca i umiješajte u njega 2 žlice brašna te podlijte s čašom i pol juhe (osoljenom i popaprenom), stalno miješajući na tihoj vatri. Povežite gljive s bijelim umakom i pustite ga da malo odstoji.
Izvaljajte tijesto i narežite ga na pravokutnike od 10 x 14 cm. Skuhajte tijesto u osoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja, procijedite i osušite na suhoj krpi. Na lim premazan maslacem složite lazanje koje ste spremili tako da ste na pravokutnike stavili narezani losos i umak s gljivama. Postupak slaganja ponavljajte dok imate sastojaka, a završite bijelim umakom.
Lazanje pecite 30 minuta na 180°C.