CALZONE "MONTELLO" (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
250 g sira za pizzu
2-3 glavice mesnatog duguljastog crvenog radića
150 g šunke narezane na kockice
šećer
100 g crnih maslina bez koštica
crno vino
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto i ostavite 1 sat da se diže.
Operite i pažljivo očistite radić, tako da mu odrežete korijen, a lišće uzdužno narežete u tanke trakice.
Maslac rastopite na vrućoj tavi, i pirjajte radić kojem ćete dodati žličicu šećera i čašu vina. Posolite, popaprite i ostavite na laganoj vatri petnaestak minuta da se smjesa dobro poveže.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga u četiri tanka kruga. Na svaki krug nanesite nadjev od radića. Primiješajte kockice šunke, krupno narezane masline i sir za pizzu narezanu na kockice.
Presavijte tijesto tako da mu preklopite navlažene rubove i dobro ih pritisnete, a površinu calzonea premažite uljem.
Zapecite u prethodno ugrijanoj pećnici otprilike 20 minuta na 220°C i odmah poslužite.