CANNELLONI BONNARD (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

200 g šampinjona
350 g tjestenine od jaja
50 g šunke
80 g sira Bilogorca
3 jaja
30 g brašna
mlijeko
ribani Parmezan
juha od povrća
90 g maslaca

Upute za pripremanje:

Gljive očistite i narežite na kriškice. Popirjajte ih na 30 g maslaca. Na 40 g rastopljenog maslaca nakratko popržite 3 žlice brašna, polako primiješajte čašu mlijeka i malo soli, dok ne dobijete homogeni bešamel umak.
Tjesteninu podijelite na pravokutnike veličine 10 x 18 cm. Skuhajte ih "al dente" i ostavite da se suše na kuhinjskoj krpi. U zdjeli pomiješajte dvije trećine bešamel umaka i pirajne gljive (ostavite nekoliko žlica za ukrašavanje), 3 žlice parmezana, sol i pola čaše juhe.
Nadjev rasporedite na pravokutnike i zamotajte cannellone. Posložite ih u vatrostalnu zdjelu koju ste premazali maslacem i pokrijte ostatkom bešamel umaka. Na vrh posložite trake šunke na koje ćete staviti prutiće sira, pa sve dobro pospite naribanim parmezanom. Pecite na 180°C petnaest minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i ukrasite gljivama.