GRATINIRANI INĆUNI (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 kg očišćenih inćuna
100 g zelenih maslina
50 g krušnih mrvica
30 g pinjola
30 g kapara
3 naranče
2 limuna
vezica peršina

Upute za pripremanje:

Na dno posude za pečenje posložite oguljeni na ploške narezani limun, a povrh limuna posložite inćune. Pospite sa nasjeckanim i izmiješanim maslinama, pinjolima, peršinom i kaprima. Posložite ponovo sloj limuna, inćuna i nasjeckane mješavine. Na kraju prelijte sa mrvicama koje ste popržili na malo ulja. Pecite u vrućoj pećnici oko 30 minuta, dodajte soka od naranče i vratite u pećnicu za još 30 minuta.
Savjet: Kod guljenja limuna obratite pozornost na bijelu koricu koja ako je ne odstranite daje gorak okus.