KANELONI S GLJIVAMA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
80 g Livanjskog sira
50 g kuhane šunke

Za nadjev:
350 g uzgojenih gljiva (šampinjoni)
30 g brašna
80 g maslaca
mlijeko
ribani parmezan
juha

Upute za pripremanje:

1.Umjesite tijesto i pustite da odstoji. Napravite lagani bešamel od 3 žlice brašna i 50 g rastopljenog maslaca kojima polako dodajte šalicu mlijeka. Očišćene i narezane gljive pirjajte na rastopljenom maslacu.
2.Izvaljajte tijesto i izrežite ga na pravokutnike od 10 x 18 cm. Skuhajte ih i osušite na krpi. Pomiješajte u zdjeli dvije trećine bešamela s gljivama pirjanim na maslacu (ostavite nekoliko žlica za ukras), 3 žlice ribanog paremezana, sol i pola čaše juhe.
3. Podijelite nadjev po pravokutnicima i zamotajte kanelone. U kalup premezan maslacem posložite kanelone.
4.Prelijte kanelone ostatkom bešamela. Složite šunku po rezancima. Povrh svega stavite kriške Livanjskog sira i ribani paremezan. Pecite 15 minuta na 180 °C, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, malo ohladite i ukrasite gljivama (koje ste sačuvali).