KROSTATA OD KIVIJA (Desert)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

prhko tijesto
6 kivija
3 žumanjka
125 g kristalnog šećera
50 g brašna
0,25 l mlijeka
štapić vanilije
koraca od limuna
1 naranča
malo maslaca

Upute za pripremanje:

Razvaljati tijesto na debljinu od pola cm i njime obložiti kalup za pečenje krostate. Kalup prethodno namazati maslacem, pobrašniti i prijeći valjkom preko ruba kalupa da se ukloni višak tijesta. Izbosti tijesto vilicom, prekriti listom masnog papira i na njega staviti suhi grah da se spriječi podizanje tijesta prilikom pečenja. Staviti krostatu u pećnicu na pola sata na 180ºC. U međuvremenu pripremiti kremu: staviti mlijeko da zakipi dodajući eventualno štapić vanilije i komadić korice od limuna da zamiriše. Izmiješati žumanjke sa šećerom, dodati 30 g brašna i malo-pomalo mlijeko iz kojeg su izvađeni aromatični začini. Kuhati kremu neprestano miješajući, sve dok se ne zgusne. Skloniti kremu s vatre, uliti je u zdjelu i ostaviti da se ohladi. Izrezati jedan kivi na dva dijela, izdubiti žličicom sredinu i propasirati kroz cjediljku, a zatim to dodati kremi. Izvaditi krostatu iz pećnice, ukloniti grah i masni papir i staviti je na tanjur za kolače, ostaviti da se ohladi, pa nadjenuti kremom od kivija i poravnati širokim nožem. Oguliti preostale kivije i izrezati sredinu na kolutiće. Naranču narezati na komadiće za dekoraciju. Posložiti kolutiće kivija i komadiće naranče po kremi.