LAKOMA CALZONE PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
200 g umaka od rajčica
200 g sira mascarpone
150 g očišćenog graška
150 g usoljenog jezika
30 g crnih tartufa
limun
peršin
šećer
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto i ostavite 1 sat da se diže. Skuhajte grašak u malo vode kojoj ste dodali koricu limuna, pola žličice šećera, malo soli i ulja, te stručak peršina.
U većoj zdjeli izradite mascarpone, naribani tartuf i usoljeni jezik narezan na vrlo tanke listiće. Grašak ocijedite, dodajte ga gornjoj kremi i dobro promiješajte.
Razvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm i podijelite ga u četiri kruga na koje ćete raspodijeliti nadjev. Zatvorite calzone dobro preklopivši rubove, premažite rajčicom s malo ulja i pecite 20 minuta na 220°C.