MALE PIZZE FANTAZIJA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

Tijesto:
900 g brašna
suhi aktivni kvasac
maslinovo ulje

Nadjev:
400 g gustog umaka od rajčice
400 g sira za pizzu
200 g lako topivog sira narezanog na kriške
100 g očišćenog graška
150 g mini hrenovki
2-3 fileta paprike raznih boja
2 tvrdo kuhana jaja
1 mrkva
1 tikvica
ukiseljene kapare i kiseli krastavci
artičoke i gljive u ulju
crne masline bez koštica

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od brašna, 12 g kvasca (nešto manje od dvije vrećice), soli, pola čaše ulja i šalice vode.
Mijesite tijesto 20 minuta na radnoj površini posutoj brašnom, i ostavite da se diže otprilike sat i pol. U međuvremenu ogulite mrkvu i prokuhajte je oko 5 minuta, očistite grašak, a ostale namirnice narežite u nepravilne oblike. Možete koristiti i različite kalupe. Razvaljajte tijesto debljine 1 cm i okruglim kalupom izrežite krugove promjera 8 cm.
Premažite krugove umakom od rajčice, probušite vilicom i ukrasite po želji, mijenjajući namirnice.
Nakon što ste dovršili nadjevanje, posolite pizze i položite ih na dva lista masnog papira za pečenje. Pecite u pećnici 20 minuta, na 220 °C, na dvije odvojene rešetke. Ove male pizze možete jesti i tople i hladne.