MARINIRANE JEGULJE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 kg jegulja srednje ili manje veličine
1,5 l vinskog octa
2 češnja češnjaka
lovor
kadulja
1 naranča
grožđice
papar u zrnu

Upute za pripremanje:

1 Prije no što ćete jegulje peći na žaru, uronit ćete ih u ukusnu marinadu. Jegulje očistite i operite, narežite na komadiće duljine 5-6 cm, nabodite na drvene štapiće naizmjenično s lovorovim lišćem. Posolite, popaprite i pecite riblje ražnjiće 4 minute sa svake strane na jakom žaru.
2 Ocat ulijte u posudu, dodajte nekoliko zrna papra, grančicu kadulje, češnjak, koricu naranče i manju šaku grožđica. Kada marinada provri, poklopite posudu i pustite da kuha pola sata.
3 Procijedite marinadu kroz sitno sito i izlijte je u posudu (najbolje u onu od terakote). U posudu tada složite ribu koju ste skinuli sa štapića. Vratite posudu na štednjak, pustite da zavri i kuhajte nekoliko minuta. Ovo jelo, koje potječe iz Comacchia jede se hladno. Možete ga konzervirati (zajedno s marinadom) u hermetički zatvorenim staklenkama.