OKLOPIĆI ALCANTARA (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
glavica luka
veliki patlidžan
rebro celera
šaka crnih maslina bez koštica
ukiseljene kapare
koncentrat rajčice
vinski ocat
šećer
origano
ljuti feferon u prahu
maslinovo ulje
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Očistite patlidžan, narežite ga na kriške i pospite krupnom solju. Nakon 10 minuta isperite kriške patlidžana, osušite ih, narežite na kockice, te pržite u puno vrućeg ulja.
Ocijedite i pustite da se osuše na papirnatom ručniku.
Očistite celer, narežite na kockice i popirjajte na maslinovom ulju. Pustite da se osuši na papirnatom ručniku, kao i patlidžan.
Luk fino usitnite. Popirjajte ga na malo ulja, dodajte patlidžane i celer, narezane masline, kapare, žličicu octa, pola žličice šećera i žličicu koncentrata rajčice. Začinite s malo ljutog feferona u prahu. Odstranite višak tekućine.
Razvaljajte tijesto, podijelite ga u 8-10 krugova i nadjenite smjesom. Zatvorite i oklopiće pržite na ulju. Potrebno ih je često okretati, da ne potamne. Ocijedite ih i poslužite prelivene uljem u koje ste prethodno dodali žlicu origana.