PICCATA NAPOLITANA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

0,72 kg teleće ruže
0,31 l bijela vina
0,03 kg brašna
0,3 kg pelata od rajčica
0,08 kg kapule
0,05 kg maslaca
0,1 l ulja
0,06 kg slanine
0,08 kg sira edamera
začini i mirodije po potrebi, peršin

Upute za pripremanje:

Odrezati 8 kom telećih odrezaka od 90 grama, lagano ih istući i posoliti. Ugrijati posudu s uljem. Na ugrijano ulje staviti odreske (predhodno uvaljane u brašno s jedne strane) i prepeći na ulju.
Izvaditi odreske, na ulju popržiti luk, dodati isjeckane pelate, popirjati, dodati bijelo vino, maslac i začine, te dodati odreske i ponovo popirjati. Na odreske posložiti po jedan komad tanko rezani komad slanine, zatim ponovo pirjati te na kraju dodati po jedan tanko rezani komad edamera na svaki odrezak. Još malo pirjati, te nakon kušanja poslužiti s prilogom (riža, kroketi, itd.) po želji.