PILETINA NA SICILIJANSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1,2 kg – 1 pile spremno za pripremu
maslinovo ulje

Za umak:
Svježa metvica
Peršin
2 režnja češnjaka
ocat
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Veću vezicu svježe metvice, vezicu peršina i češnjak usitnite mikserom u kašu. Smjesu prebacite u zdjelu, pa joj polako primiješajte 6 žlica ulja i isto toliko žlica octa, posolite, popaprite i dobro izradite pjenjačom. Pustite umak da odstoji otprilike pola sata.
Piletinu pripremite za pečenje, namastite je s malo ulja, natrljajte solju i paprom i pecite na žaru 15 minuta sa svake strane. Pečeno pile razrežite na komade i odmah poslužite, uz mirisni umak kao prilog.
Piletinu također možete narezati na komade, lagano pobrašniti i peći na 4-5 žlica ulja. U svakom slučaju, ne zaboravite umak. Izvrstan je!