PIZZA S ENDIVIJOM (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

500 g tijesta za kruh
150 g crnih maslina
4 glavice endivije
žličica grožđica
žličica pinjola
žličica kapara
nekoliko fileta inćuna
ulje
sol

Upute za pripremanje:

Dok se tijesto za kruh diže, pripremiti nadjev: Grožđice namočiti u mlaku vodu. Dobro oprati endiviju i nekoliko je minuta držati potopljenu u vrućoj slanoj vodi; ocijediti je i ostaviti po strani. Na malo ulja pržiti očišćene inćune, kapare i masline bez koštica. Dodati endiviju, dobro promiješati i pirjati otprilike desetak minuta. Nakon što tijesto udvostruči obujam, treba ga premijesiti, staviti na zamašćen lim i rukama rastegnuti do rubova. Poškropiti tijesto s malo ulja, gore staviti endiviju, posuti pinjole i dobro osušene grožđice te staviti u pećnicu da se peče otprilike četvrt sata.