PODNEVNI RAVIOLI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

330 g brašna
3 jaja
luk
150 g crnih maslina bez koštica
režanj češnjaka
crveni feferon
350 g pasirane rajčice (ili pelati)
majčina dušica u prahu (ili bosiljak)
ribanac
vrhnje (panna da cucina)
šalica mesnog umaka
juha od povrća
60 g aslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od 300 g brašna i pustite ga da odstoji. Rastopite u zdjeli 30 g maslaca i polako dodajte ostatak brašna. Pažljivo podlijevajte čašom juhe od povrća dok ne dobijete gusti bijeli umak. Pomiješajte ga s umakom od mesa. Narežite češnjak, luk i feferon te pirjajte na 4 – 5 žlica ulja. Dodajte rajčicu, sol, papar i malo majčine dušice (ili 4 – 5 listova bosiljka). Kuhajte 20 minuta na tihoj vatri i sve propasirajte na pasirki s najmanjim rupicama. Vratite posudu na vatru, dodajte masline i kuhajte još pet minuta.
Izvaljajte tijesto, ne pretanko, i nazubljenim kotačićem nazrežite pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite po 2 grudice nadjeva, preklopite, spojite rubove i prepolovite nazubljenim kotačićem. Ponavljate postupak sve dok imate namirnica.
Lagano pobrašnite raviole, skuhajte ih u osoljenoj vodi, ocijedite i preselite u lim premazan maslacem pa začinite umakom i vrhnjem. Pecite u pećnici na 180 – 220 °C. Izvadite iz pećnice i obilno pospite ribancem.