RAVIOLI FÜSSLI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g medenjača
350 tjestenine od jaja
3 zrele rajčice
2 stručka rige
1 vlasac
1 češanj češnjaka
vrhnje za kuhanje
peršin
crno vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Medenjače očistite i operite. Vlasac narežite i popirjajte na 3 ili 4 žlice ulja, dodajte polovicu medenjača. Podlijte s pola čaše vina i ostavite da tekućina ishlapi. Tada smjesi dodajte 2 rajčice narezane na komadiće, posoliite i popaprite, pa sve povežite sa čašom vrhnja za kuhanje. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.laOd tjestenine formirajte 8 kvadrata dimenzija 12 x 12 cm, pa ih skuhajte u malo posoljenoj vodi. Na svaki tanjur stavite jedan kvadrat i pokrijte ga umakom, pokrijte drugim kvadratom tjestenine, na način da im kutovi tvore oblik zvijezde i ukrasite fino usitnjenom rigom, komadićima rajčice i ostatkom medenjača koje ste prethodno nakratko popirjali na ulju i češnjaku.
Da biste tjesteninu ukrasili kao na slici sa strane, tjesteninu podijelite na 8 kvadrata. S malo narezane ili potpuno usitnjene rige oblikujte motiv na gornjoj polovici kvadrata. Kvadrat presavijte, nakratko ga pritisnite valjkom za tijesto, da bi motiv za dekoraciju bio u sredini kvadrata.