REZANCI S MAJČINOM DUŠICOM (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

400 g brašna
4 jaja
šalica listića majčine dušice
ribani parmezan
juha od povrća
50 g maslaca

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od brašna i jaja i pustite ga da odstoji. Operite listiće majčine dušice, dobro ih osušite, izmiksajte s ribanim parmezanom, posolite i popaprite.
Pustite smjesu da odstoji. Izvaljajte tijesto i narežite na nepravilne vrpce široke od 2 do 4 cm. Skuhajte ih u mnogo osoljene vode u koju ste ulili nekoliko kapi ulja.
Polako rastopite maslac u tavi s nepunom kutlačom juhe od povrća.
Ocijedite tijesto, premjestite ga u tavu, ugasite vatru i dodajte smjesu s majčinom dušicom.
Dobro promiješajte i poslužite rezance s puno ribanog parmezana.