RIŽOTO S KOBASICAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g riže
3 svježe kobasice
crveni luk
suhe gljive
2 zrele rajčice
crveno vino
ribani parmezan
juha od povrća
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Šaku suhih gljiva namočite pola sata prije kuhanja.
Oguljenje kobasice smrvite. Oprane rajčice otvorite i odstranite sjemenke. Očišćeni crveni luk sitno narežite.
Pirjajte na rastopljenom maslacu i 3 - 4 žlice ulja, pazeći da ne požuti, ako zatreba poklopite posudu.
Dodajte kobasice, dobro ocijeđene gljive i pola čaše vina. Lagano pirjajte 5 - 6 minuta, dodajte očišćene rajčice, sol i papar.
Poklopite posudu i polako kuhajte četvrt sata. Dodajte rižu i pirjajte na življoj vatri. Podlijte kutlačomn juhe, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta, dolijevajući postepeno i po potrebi još juhe.
Skinite s vatre i dodajte obilnu šaku parmezana pa miješajte 3 - 4 minuta te poslužite toplo, ali ne vruće.