SABLJARKA U TAVI (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

700 g komada sabljarke
40 g zrele rajčice
2 režnja češnjaka
peršin
brašno
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očišćenu vezicu peršina sitno isjeckajte. Oprane rajčice otvorite, odstranite sjemenke i narežite. Zažutite češnjak na 5 - 6 žlica ulja i dodajte rajčice, malo soli i papar.
Kuhajte na tihoj vatri dok se rajčice ne raspadnu (upotrijebite li pasirane rajčice postupak će biti brži, a vatra može biti jača).
Oguljene komade sabljarke pobrašnite i pržite na 8 - 10 žlica vrelog ulja pa okrenite da požute s obje strane.
Izvadite iz posude, ocijedite i osušite na kuhinjskom papiru te lagano posolite. Premjestite ih u tavu s umakom i prokuhajte 5 minuta na sasvim tihoj vatri.
Ugasite vatru, dodajte peršin i poslužite.