ŠPAGETI MONTENERO (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

350 g špageta
350 g anjetine (bez kostiju)
crveni luk
celer
zrela rajčica
bosiljak
peršin
kadulja

ocat od crnoga vina
vrhnje
papar u zrnu
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite rajčicu. Marinirajte meso, sjeckani luk, celer, bosiljak, peršin, kadulju i papar u zrnu tako da ga prelijete octom Nakon dva sata ocijedite i osušite meso te sačuvajte marinirano povrće i tekućinu.
Pirjajte marinirano povrće na 4 – 5 žlica ulja. Dodajte meso i kutlaču tople vode. Kada je meso pečeno, izvadite ga i nasjeckajte te vratite u posudu, pa dodajte 2 žlice vrhnja. Promiješajte i nakon 5 – 6 minuta ugasite vatru.
Kuhane (6 – 7 minuta) i ocijeđene špagete premjestite u posudu s umakom i promiješajte na laganoj vatri. Špageti moraju ostati tvrdi (“al dente”). Poslužite ih odmah.