ŠPAGETI S OKRUGLICAMA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

500 g špageti
umak od rajčica
250 g sira za pizzu,
punjene masline
majčina dušica
60 g maslaca

Za okruglice:
400 g mljevena junećeg mišića
1 jaje i 1 žumanjak
2 režnja češnjaka
vezica peršina
krušne mrvice
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

U zdjeli dobro izmiješajte meso, jaja, nasjeckani češnjak, sjeckani peršin, sol i papar. Napravite okruglice i uvaljajte ih u mrvice.
Stavite okruglice u vruće ulje i pržite na laganoj vatri. Kad su ispržene, stavite ih na papir za upijanje masnoće.
Procijedite špagete kuhane 6 - 7 minuta. Začinite ih s umakom od rajčica te dodajte okruglice, prepolovljene masline i narezani sir za pizzu. Ukrasite s listićima majčine dušice.
Premjestite špagete u vatrostalnu posudu i prelijte ih s rastopljenim maslacem.
Pecite 8 - 10 minuta na 200 °C, dok se sir ne počne topiti.