SRCE S GROŽĐICAMA (Desert)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

150 g šećera
3 jaja
150 g očišćenih badema
50 g škrobnog brašna
100 g grožđica
2 naranče
30 g brašna
20 g krušnih mrvica
maraskino
kandirane trešnje (za ukras)
30 g maslaca

Upute za pripremanje:

Pjenjačom izradite 3 žumanjka i šećer. Dodajte škrobno brašno, omekšane i oguljene bademe, sok od naranči i ribanu koricu jedne naranče. Grožđice namočite u mlaku vodu 20 minuta prije no što ste započeli s pripremom ovog kolača. Sada ih dobro ocijedite i osušite, uvaljajte u brašno i dodajte smjesi od žumanjaka. Bjelanjke izradite u snijeg, pa i njih dodajte smjesi. Kalup u obliku srca namastite maslacem, pospite mrvicama i napunite smjesom. Pecite na srednjoj vatri (160°c) otprilike tri četvrt sata.
U međuvremenu pripremite bijelu glazuru u željenoj količini i dodajte kap maraschina. Premažite kolač glazurom, pustite da se glazura stvrdne, pa tada kolač ukrasite naizmjenično kandiranim trešnjama i bademima.