TALIJANSKI MINESTRONE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

150 g graha
150 g margarina
2 glavice luka
200 g mrkve
100 g bijele zeleni (peršin, pastrnjak)
1/2 glavice celera
200 g svježeg kupusa
1 list lovora
150 g suhe slanine
150 g rajčica
2 režnja češnjaka
150 g špageta
1 vrećica ribanog parmezana
100 g krumpira
sol, papar

Upute za pripremanje:

Grah pristavite u hladnu vodu, pa kada nabubri skuhajte ga. Na margarinu ispržite sitno sjeckani luk, dodajte očišćenu zelen (mrkvu, bijelu zelen, celer) i krumpir narezan na štapiće, a kupus na tanke rezance. Pirjajte sve zajedno na umjerenoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga stavite lovor, dolijte vodu ili juhu i nastavite s kuhanjem. U međuvremenu priredite pešt: sitno isjeckajte slaninu, češnjak, peršin i oljuštene rajčice, pa dodajte usitnjene špagete i kuhani grah. Osolite, popaprite i kuhajte dok špageti ne omekšaju. Poslužite s ribanim parmezanom.