UMAK BOLOGNESE (Prilog)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
400 g nemasnog mljevenog (junećeg, svinjskog ili miješanog)
2 srednje velike glavice luka
1 dl crvenog vina
3 velike žlice ulja
1 mrkva
2 velike žlice pirea od rajčice
sol
parmezan
1 vrečica Mixa za umak bolognese

Upute za pripremanje:

Sitno sjeckani luk pržite na ulju do svijetlo-smeđe boje. Dodajte meso i naribanu mrkvu, te pržite još 5 minuta. Dodajte pire od rajčice, pola sadržaja vrećice Kotányi Mixa za umak Bolognese, vino, posolite, dolijte malo vode i dobro promiješajte. Pirjajte najmanje 20 minuta. Posložite preliveno preko tjestenine i posipano naribanim parmezanom. Naš kuharski savjet: S Kotányi Mixom za umak Bolognese možete začiniti sva talijanska jela s tjesteninama, lasagne, punjene kanelone i sl. Umak možete obogatiti kuhanjem s maslinovim uljem i dodavanjem narezanih crnih maslina. Za one koji vole snažnije okuse tijekom pirjanja dodajte prstohvat Kotányi češnjaka, Kotányi chili mljeveni ili peperoncini-ljutu papričicu. Baza ove mješavine je paprika koja jelima daje fenomenalnu boju, a uz nju su još prisutni luk, češnjak, bosiljak, origano, majčina dušica, ružmarin.