ZAPEČENI ŠPAGETI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

350 g duge tjestenine (špageti ili vermicelli)
400 g sira za pizzu
100 g pršuta
1 jaje
ribani Parmezan
krušne mrvice
80 g maslaca

Upute za pripremanje:

Špagete nemojte skuhati do kraja – neka ostanu malo tvrđi. Začinite ih sa 40 g maslaca.
Polovicu kuhanih špageta izlijte u vatrostalnu posudu, dobro ih poravnajte, pa ih prekrijte listićima sira za pizzu i pršuta.
Tada pokrijte "nadjev" preostalim špagetima u koje ste umutili jaje, 3 žlice parmezana, malo soli i papra.
Površinu pospite krušnim mrvicama i komadićima maslaca, pa pecite 20 minuta u pećnici koju ste u međuvremenu zagrijali na 220 °C.
Izvucite jelo iz pećnice, pustite nekoliko minuta da se prohladi, razrežite u porcije i poslužite.