ZELENI RAVIOLI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

330 g brašna
3 jaja
300 g špinata
kadulja
sir Parmezan
80 g maslaca

Za nadjev:
300 g mahuna
200 g skute
50 g sira (provolone dolce)
juha od povrća

Upute za pripremanje:

Umijesite zeleno tijesto od 300 g brašna i pustite ga da odstoji pola sata.
Rastopite 30 g maslaca i umiješajte u njega ostatak brašna.
Podlijevajte s pola čaše juhe od povrća dok ne dobijete čvrsto povezan bijeli umak (tzv. veloutee). Skuhajte očišćene mahune u osoljenoj vodi. Izmiksajte ocijeđene mahune sa skutom, ribanim sirom (provolone dolce) i malo soli. Dodajte bijeli umak i pustite da kratko odstoji.
Izvaljajte tijesto na široke i ne pretanke rezance pa ih narežite nazubljenim kotačićem na pravokutnike od 5 x 10 cm. Stavite na svaki pravokutnik po dvije grudice nadjeva, preklopite i spojite rubove te ih prepolovite nazubljenim kotačićem. Ponavljajte postupak sve dok imate namirnica (tijesta i nadjeva). Lagano pobrašnite raviole i skuhajte ih u mnogo osoljene vode, ocijedite, začinite s 50 g rastopljenog maslaca, aromatizirajte s 5 – 6 listova kadulje i pospite parmezanom.