ODRESCI OD SVINJSKE JETRE (Glavno jelo)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

600 g svinjske jetre
300 g crijevne opne
kriške domaćeg kruha
sjemenke koromača
lovor i kadulja
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Jetru narežite na srednje velike komadiće i začinite paprom, solju i sjemenkama koromača.
Crijevnu opnu uronite na nekoliko trenutaka u toplu vodu, izvadite, dobro osušite i narežite na kvadrate kojima ćete moći omotati komade jetre i pričvrstiti ih čačkalicom.
Na opnu složite komadić jetre, pa povrh njega list kadulje, komadić kruha, list lovora i tako dalje, sve dok ne potrošite sve namirnice. Odreske bi bilo najbolje peći na žaru na ognjištu, svako toliko ih premazujući maslinovim uljem, no, bit će dobri i ako ih pečete u tavi, zažutivši ih na vrlo malo ulja i podlijevajući ih s malo juhe.
Odreske poslužite vruće, uz prilog od zelene salate.